Lehdistötiedote 5.6.2015 – Tulevaisuus-Rahasto

Porilaisten jääkiekkoilijoiden perustama Tulevaisuusrahasto aloittaa toimintansa kaudella 2015 – 2016. Rahaston toiminta-ajatuksena on yhteiskuntavastuun ja urheilun yhdistäminen, sillä liikuntaharrastuksen syrjäytymistä ehkäisevästä roolista on vahvaa näyttöä monelta taholta.

 

Rahaston perimmäisenä tarkoituksena on tukea juniorikiekkoilua ja olla mukana mahdollistamassa jääkiekon harrastamista perheen taustoista huolimatta. Rahaston alkupääomaksi on saatu merkittäviä lahjoituksia porilaistaustaisilta jääkiekkoilijoilta. Tulevaisuusrahasto lahjoittaa keräämänsä varat lyhentämättömänä tukea tarvitseville. Rahaston puheenjohtajana toimii Jesse Joensuu.

 

Porilaistaustaisten jääkiekkoilijoiden keskuudessa rahasto on otettu hienosti vastaan. Lähes kahdenkymmenestä pelaajasta koostuva joukko on osoittanut hienosti vastuuntuntoaan lähtemällä mukaan rahastoon.

 

Seuraavat nykyiset ja vanhat Ässä -­ pelaajat ovat sitoutuneet rahastoon useaksi vuodeksi:

 • Jesse Joensuu
 • Sakari Salminen
 • Matti Kuparinen
 • Jussi Rynnäs
 • Patrik Forsbacka
 • Severi Sillanpää
 • Joel Armia
 • Juha Järvenpää
 • Mika Niemi
 • Valtteri Viljanen
 • Teemu Vuorisalo
 • Jarno Kärki
 • Matias Kuusisto
 • Masi Marjamäki
 • Iiro Vehmanen
 • Miro Rahkola
 • Markku Tähtinen
 • Ville Uusitalo
 • Juha Kiilholma
 • Lasse Sammalisto
 • Ville Ahlgren

Ensimmäisiksi tuen kohteiksi rahasto on valinnut neljä Juniori – Ässien Patajunnu liigan joukkuetta sekä Ässien tyttöjoukkueen. Joukkueille lahjoitetaan ensiapu – ja huoltolaukku tarvikkeineen. Lisäksi joukkueiden käyttöön hankitaan kaksi kappaletta lajiin tutustumiseen tarkoitettua varustekassia helpottamaan jääkiekkoharrastuksen aloittamista. Porilainen menestynyt kiekkosukupolvi kantaa huolta kaupungin nuorisosta myös laajemmin, joten Tulevaisuusrahaston tuki ei rajoitu ainoastaan jääkiekkoon. Yhdeksi tuen kohteeksi on valikoitunut Klubitalo Sarastuksen käynnistämä Työtä, tukea ja toimintaa – hanke, joka tekee arvokasta työtä mielenterveyssyistä työelämästä ja koulutuksesta syrjäytyneiden nuorten ammatillisen kuntoutumisen edistämiseksi. Tulevaisuusrahaston toiminta tapahtuu Porin Ässien Juniorituki ry:n alaisuudessa, omana yksikkönään. Avustusten hakeminen tapahtuu Ässien Juniorituen kautta, mutta rahasto tekee päätökset itsenäisesti. Tulevaisuusrahasto sekä Ässien Juniorituki tekevät tiivistä yhteistyötä Juniori – Ässien kanssa. Lisätietoja: Porin Ässien Juniorituki ry:n pj Elina Kuusisto p. 040 543 4312

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa